helsingin rautatieaseman metroasemalla on piiiiiiitkät portaat, joissa on typeriä mainoksia.
erityisen typerä ja kielirikollinen on joku meikkimainos, jossa mitättömästi poseeraava mallinhuiskale katsoo vähän vittuuntuneena tai erittäin neutraalisti katsojaa. luomiväri on 90-luvun hopeahohtoista anemiaa parhaimmillaan ja ripset levittäytyneet perin viuhkamaisesti silmän ympärille. pienenpienellä lukee jossain reunassa, notta get the london look. isolla lukee:

RIPSET KRUUNAA FLIRTIN


ai että mä kiehun joka kerta kun menen siitä naiskalan ohitse. mikä flirtti? kumibarbarallakin on lämpimämpi katse. eniten kiehuttaa tuo muoto, jossa ollaan unohdettu monikko. voisin sanoa moisen lauseen, mutten koskaan kehtaisi painattaa sellaista. ripset kruunaaVAT flirtin? olisko se vähemmän katu-uskottavaa, jos nuoret kuluttajat joutuisivat aivopestyiksi ostamisen ohella myös parempaan kieleen? mutta ehkä parempi pitää yllä typeryyttä. ihmisiä, jotka eivät osaa lukea oppikirjojen vaikeaa kirjakieltä, on helpommin viilata linssiin.

en itse kirjoita tässä blogissa kirjakieltä, mutta kaikki käsistäni "maailmalle" julkaistavaksi lähtenyt on kyllä syynätty parhaan suomen saavuttamiseksi. niin, ja tuo otsikko on ihka oikeeta suomea kokkolassa.