lähdin tänne Haapavedelle siinä luulossa, ettei täällä voi olla kylmä tai sadesää.

joo-o.

olin väärässä.

eilen kävimme Haapaveden kierrätyskeskuksessa. se on paras kirppari, jonka tiedän, vaikka olen ollut siellä tasan kaksi kertaa elämäni aikana. siellä vaatteet haisevat puhtailta, ne on järjestetty fiksusti hyllyihin ja siellä on edullista. etenkin nyt kun siellä oli -50% kaikki kamppeet.

olin päättänyt hankkia housut, sadetakin ja kumisaappaat.
ilmaiskorista lähti mukaan viininpunaiset samettihousut, jotka istuvat hyvin. (eihän sellaisia housuja löydä ikinä!) sorruin ottamaan korista myös ihastuttavan villaviitan, lappalaista tyyliä. ostin lisäksi kaksi pitkähihaista t-paitaa, Italo Calvinon kirjan, sinisen sadetakin ja keltaisen, pehmoisen kauluspaidan rakkaalle. yhteensä maksoin ostoksistani kaksi euroa.

tänään olen metsästänyt kumppareita. olen käynyt kaikissa Haapaveden kenkäkaupoissa ja nyt minulla on kolme vaihtoehtoa, joissa kaikissa on puutteita. haluan ekologiset kengät - se tarkoittaa, että ne ovat tarpeeksi hyvän näköiset, että niitä tahtoo käyttää kunnes niistä on pohjat jäljellä, että ne ovat tehty muualla kuin Kiinassa, että ne ovat hyvän tuntuiset jalassa. lisäbonuksena tällaiselle työttömälle muusikolle, freelance-kirjoittajalle olisi sopiva hinta.

tässä pulmalliset vaihtoehdot:

vaaleanpuna-mustapilkulliset marimekon pitkävartiset kumpparit. hinta 41 euroa. kivan näköiset. ei osannut kertoa tekijää, veikkasi Vikingiä, eli norjalaista kumisaapas-tehdasta. ei ole varmaa, tehdäänkö ne todella Norjassa vai Kiinassa. eivät olleet mitenkään erityisen herkullisen tuntuiset jalassa.

vihreät pitkävartiset Vikingit. 60 euroa. ei mitenkään erityinen ulkokuori, mutta jalassa järkyttävän hyvän tuntuiset. teki mieli lähteä käveleskelemään kumisaappaissa ulos maailmaan. muttamutta. missä ne on tehty? ja onko kurjaa, kun ei ole ulkonäöllistä koukkua? ja kun ne ei ole pihauksenkaan verran suomalaiset.

siniset perus-nokiat. 30 euroa. lyhytvartiset. ihan mukavat jalassa. ei mitenkään erityisen näköiset. huopapohjallinen. netistä löytyi tieto, ettei niitä nokian kumppareita missään kotimaassa enää tehdä. vaan "pääosin Keski-Euroopassa".

nii-i.
olis varmaan helpompi ostella kaikkea, jos ei koko ajan kelais kaikkea.